A szekcionált garázskapu számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik, amelyeknek köszönhetően a legnépszerűbbé vált a megrendelők körében.

A garázs építésének nem a méret, vagy a padlóburkolat a leglényegesebb kérdése - bár tény, hogy ezek sem elhanyagolhatóak -, hanem a garázskapu, vagyis, hogy milyen típusú legyen, és persze, hogy honnan kellene azt beszerezni; többféle létezik ugyanis, és számos kereskedés foglalkozik az értékesítésükkel. A leggyakrabban beszereltetett típusok a billenő, a redőnyszerkezetes, illetve a szekcionált garázskapu, és ez utóbbi mind közül a legnépszerűbb - hogy miért, az alábbiakból kiderül.

A szekcionált garázskapu bizonyos tekintetben a billenő és a redőnyszerkezetes típus egyfajta ötvözetének tekinthető, hiszen egyesíti azok előnyeit, és csupán egyetlen hátrányt vesz át a billenő kaputól. Kezdjük is ezzel a hátránnyal, hogy utána az előnyökre koncentrálhassunk!

Az egyetlen hátrány, ami a billenő és a szekcionált garázskapu sajátja, hogy nyitott állapotban mindkettő takarja a garázs plafonját, azaz itt tárolásra nincs lehetőség. Lássuk be, ez nem akkora probléma, ami miatt inkább a redőnyszerkezetes kapu mellett döntenénk, tehát lépjünk is tovább az előnyökre!

A szekcionált garázskapu ellenáll a mechanikai hatásoknak, emellett feltolásgátlóval is rendelkezik, azaz a garázs feltörése nehéz, másrészt a kapu vastag, benne pedig hőszigetelő réteg található, és, ha a megfelelő illeszkedés is adott, akkor akár fűtött, illetve légkondicionált helyiség is kialakítható. További előny a helytakarékosság, ugyanis a szekcionált garázskapu függőlegesen mozog, ráadásul automatizálható is. Meg kell még említeni a hosszú élettartamot, a kiváló ár-érték arányt, a könnyű kezelhetőséget és a biztonsági kiegészítőket; például az ujjbecsípődés elleni védelmet és az automatikus vészmegállítást.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a szekcionált garázskapuk iránt, tekintse meg az általunk forgalmazott típusokat, ha pedig kérdése lenne termékeinkkel kapcsolatban, illetve, ha megrendelést szeretne leadni, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!